‘Exciting’ plans for Beeston pub to add ‘family’ dining room

There are plans to make a series of changes to a popular Nottinghamshire pub.

A proposal to add two timber-framed pergolas as well as the extension of the paved outdoor dining area to the Corn Mill pub in Beeston was submitted on January 28.

In a planning document, Greene King said the plans “would provide a family dining room next to the play area as well as an adult dining room in the small entry area, accommodating additions for all the community”.

A Corn Mill spokesperson said: ‘We are really delighted to have submitted a planning application for the refurbishment of our garden at the Corn Mill.

“We have exciting plans for the exterior of the pub and look forward to sharing an update on the renovations in due course.”

The owners said the the requirement for outdoor covered meals is increasing and that the use of the extension would not be dictated by the weather.

The interior of the site will remain as is and all guest entrances will be unaffected by the works in progress.

The position of the proposed pergolas is at the main entrance area next to the outdoor play area and at the side entrance, as an extension of the existing smoking shelter. This area would see the paved area continue into the car park, removing six parking spaces.

In a planning statement, Concept IDL Ltd, on behalf of Greene King, said: “The app’s proposals have been designed to provide an altogether safer and more enjoyable experience for all who visit the pub, by especially locals who will have a better facility to enjoy at a short distance.

“All work will be carried out to our client’s usual very high standards and will be promoted locally, generating interest around the site.

“People living in the immediate area will likely want to check out the upgrades to The Corn Mill, as well as customers further afield who use it as a destination pub.

“Nearby residential housing will encourage people to walk to the site rather than drive to other pubs further away in the area, which may already have better appeal for customers.”

The application is currently pending review by Broxtowe Borough Council.

To read all the biggest and best stories first sign up to read our newsletters here.

Comments are closed.